Laureaci 2020

Prace nagrodzone:

I miejsce: Karolina Kobrzyńska, Warszawski Uniwersytet Medyczny – „Jesteśmy uwięzieni w tkance tłuszczowej?”

II miejsce: Karolina Jachimowicz, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie – „Czy reklamy telewizyjne wpływają na wybory żywieniowe dzieci?”

III miejsce: Aleksandra Kurczyńska, Uniwersytet Medyczny w Łodzi – „Czy zieloną krwią można leczyć człowieka?”

III miejsce ex aequo: Roksana Smyrek, Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu – „Owady – jedzenie przyszłości?”

 

Prace wyróżnione:

1. Karolina Leśniewska, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu – „Jak czuć się lepiej z niedoczynnością tarczycy?”

2. Aleksandra Browarczyk, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu – „Suplementy diety – czy są niezbędne?”

3. Katarzyna Piskorz, WS Uni-Terra w Poznaniu – „Buszujący w zbożu, czyli największe mity dotyczące diety bezglutenowej”

4. Karolina Wijas, Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach, II rok SUM – „Tłusty nabiał – wróg czy sprzymierzeniec?”

5. Wiktoria Stanisławska, Akademia Wychowania Fizycznego w Poznaniu – „Dietetyczne mity”

6. Dobrochna Kwarta, Uniwersytet Medyczny w Poznaniu – „Dlaczego po sytym obiedzie przychodzi ochota na serniczek. Poznaj zjawisko sytości specyficznie sensorycznej