Prace nagrodzone:
I miejsce: Karolina Kobrzyńska, Warszawski Uniwersytet Medyczny – „Jesteśmy uwięzieni w tkance tłuszczowej?”
II miejsce: Karolina Jachimowicz, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie – „Czy reklamy telewizyjne wpływają na wybory żywieniowe dzieci?”
III miejsce: Aleksandra Kurczyńska, Uniwersytet Medyczny w Łodzi – „Czy zieloną krwią można leczyć człowieka?”
III miejsce ex aequo: Roksana Smyrek, Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu – „Owady – jedzenie przyszłości?”
Prace wyróżnione:
1. Karolina Leśniewska, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu – „Jak czuć się lepiej z niedoczynnością tarczycy?”
2. Aleksandra Browarczyk, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu – „Suplementy diety – czy są niezbędne?”
3. Katarzyna Piskorz, WS Uni-Terra w Poznaniu – „Buszujący w zbożu, czyli największe mity dotyczące diety bezglutenowej”
4. Karolina Wijas, Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach, II rok SUM – „Tłusty nabiał – wróg czy sprzymierzeniec?”
5. Wiktoria Stanisławska, Akademia Wychowania Fizycznego w Poznaniu – „Dietetyczne mity”
6. Dobrochna Kwarta, Uniwersytet Medyczny w Poznaniu – „Dlaczego po sytym obiedzie przychodzi ochota na serniczek. Poznaj zjawisko sytości specyficznie sensorycznej